Diensten | Workshops en lezingen

Volg de weg van kwantitatieve naar kwalitatieve fotografie. 
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Stuurt u mij dan een mail via info@paulvanderzwan.nl of vult u het contactformulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op en bepalen we samen wat de mogelijkheden zijn.

Workshops

Workshop: ‘Basis in fotografie‘.
Deze workshop gaat over de beginselen van het fotograferen. Wat is het onderwerp dat je wilt fotograferen, en waarom? Zonder doel voor ogen kan je zelfs met de duurste camera geen goede foto maken. 

Om je doel met behulp van je camera te bereiken zal je moeten weten hoe je je camera dusdanig kan instellen dat het beste resultaat (keer op keer) kan worden behaald. Hiervoor is beheersing van de zogenaamde belichtingsdriehoek noodzakelijk. De belichtingsdriehoek: een moeilijk woord, maar feitelijk niet meer dan de balans tussen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde.

Om je camera goed te kunnen gebruiken worden de belangrijkste instellingen van je camera uitgelegd zoals de verschillende programma standen en scherpstel mogelijkheden. Verder worden de belangrijkste (technische) termen uitgelegd en hoe je dit alles in de praktijk kan toepassen. Als laatste wordt het belang van een goede compositie toegelicht.

Workshop: ‘Van kwantitatieve naar kwalitatieve fotografie‘.
Wil je je vaardigheden verder aanscherpen dan kan ik een (op maat gemaakte) workshop verzorgen.
Eén op één of in een kleine groep van 3 á 4 personen gericht op theorie of praktijk. Uiteraard is een combinatie van beide ook mogelijk. Je stelt zelf één of meerdere leerdoelen op na een intake gesprek.

Lezingen / presentaties

In de loop der jaren ben ik in veel landen geweest. Ik kan hierover vertellen en daarbij mijn foto’s laten zien. Aan de hand van door mijzelf gemaakte foto’s kan ik uitleggen welke apparatuur ik heb gebruikt en waarom. Welke keuzes ik heb gemaakt qua instellingen om tot een bepaald soort foto te komen.