Diensten | Workshops en lezingen

Volg de weg van kwantitatieve naar kwalitatieve fotografie. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden door of een mail te sturen via info@paulvanderzwan.nl óf u vult het contactformulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op en bepalen we samen wat de mogelijkheden zijn.

Workshop 1:

BASIS IN FOTOGRAFIE
Deze workshop gaat over de beginselen van het fotograferen. Wat is het onderwerp dat je wilt fotograferen, en waarom? Zonder doel voor ogen kan je zelfs met de duurste camera geen goede foto maken. 

Om je doel met behulp van je camera te bereiken zal je moeten weten hoe je je camera dusdanig kan instellen dat het beste resultaat (keer op keer) kan worden behaald. Hiervoor is beheersing van de zogenaamde belichtingsdriehoek noodzakelijk. De belichtingsdriehoek: een moeilijk woord, maar feitelijk niet meer dan de balans tussen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde.

Om je camera goed te kunnen gebruiken worden de belangrijkste instellingen van je camera uitgelegd zoals de verschillende programma standen en scherpstel mogelijkheden. Verder worden de belangrijkste (technische) termen uitgelegd en hoe je dit alles in de praktijk kan toepassen. Als laatste wordt het belang van een goede compositie toegelicht.

Wat wordt behandeld in de workshop ‘Basis in fotografie’:

  • Programma standen op de camera
  • Condities voor een goede foto
  • Diafragma, wat is het en wat kun je ermee?
  • Sluitertijd, wat is het en wat kun je ermee?
  • ISO, wat is het en wat kun je ermee?
  • Belichtingsbalans, wat is het en wat kun je ermee?
  • Wat is het onderwerp dat je wilt fotograferen en waarom?
  • Scherpstellen (dat doet de camera toch?)
  • Compositie van onderdelen/onderwerp in je foto

Workshop 2:

VAN KWANTITATIEVE NAAR KWALITATIEVE FOTOGRAFIE
Wil je jouw vaardigheden verder aanscherpen dan kan ik een (op maat gemaakte) workshop verzorgen. Een op een of in een klein groepje van 3 á 4 personen gericht op theorie of praktijk. Uiteraard is een combinatie van beide ook mogelijk. Je stelt zelf één of meer leerdoelen op na een intakegesprek.

Workshop 3:

LEER HET MENU VAN JE SONY CAMERA KENNEN
Wil je het maximale uit je Sony camera halen en daarmee elke keer weer met mooie foto’s thuiskomen, dan moet je daarvoor weten welke instellen van belang zijn in bepaalde situaties/ onder bepaalde condities. We doorlopen het gehele menu om zodoende alle beschikbare instellingen (voor fotografie) de revue te laten passeren en daarmee uitleg te geven wanneer je die instellingen gebruikt. Sommige instellingen doe je eenmalig, andere zijn afhankelijk van de situatie (van het onderwerp). 

Lezingen / presentaties

In de loop der jaren ben ik in veel landen geweest. Ik kan hierover vertellen en daarbij mijn foto’s laten zien. Aan de hand van door mijzelf gemaakte foto’s kan ik uitleggen welke apparatuur ik heb gebruikt en waarom. Welke keuzes ik heb gemaakt qua instellingen om tot een bepaald soort foto te komen.

1398