Diensten | Fine Art Printservice

Laat uw mooiste foto’s tot leven komen op het juiste papier. Door persoonlijke aandacht voor uw foto tot en met de afdruk krijgt u een unieke fine art print. Pas dan ziet u alle details. U zult echt versteld staan. Een fotoprint is dé finishing touch van fotografie!
Printen tot en met DIN A2 (42,0 x 59,4 cm) gebeurd binnenshuis, eventueel afgewerkt in passe-partout en wissellijst. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden door of een mail te sturen via info@paulvanderzwan.nl óf u vult het contactformulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op en bepalen we samen wat de mogelijkheden zijn. Bekijk onze prijslijst en aanvullende informatie. Bent u lid van een fotoclub? Dan krijgt u 10% korting. Mooie deal toch?

Uw foto's op mooi papier

De prijzen van prints zijn gebaseerd op een los vel fotopapier ongeacht het aantal foto’s dat hierop kan worden geprint. Dus als je bijvoorbeeld twee foto’s geprint wilt hebben van 20×30 cm. dan passen deze op een A3+ formaat papier. De foto’s worden al dan niet gesneden met een witte rand.

Geeft bij je opdracht vooraf aan:
1. Het formaat van de geprinte foto(‘s) in centimeters.
2. De papiersoort waarop de foto(‘s) moet(en) worden geprint.
3. Of deze in kleur of zwart/wit geprint moet(en) worden.
4. Wanneer de foto(’s) klaar moet(en) zijn/ opgehaald word(t)en.

Passe-partouts
Standaard zijn witte en zwarte passe-partouts met wit blijvende kern op voorraad in het formaat 50×40 cm. Een andere kleur kan in overleg worden besteld. Indien gewenst wordt een uitsnede gemaakt voor een passende foto. Houd er rekening mee dat deze uitsnede een halve centimeter rondom kleiner is dan de afmeting van de foto zelf. De reden hiervoor is dat de foto dan achterop het passe-partout geplakt kan worden. Effectief valt er dus een randje van circa 5 mm. van de foto weg.

Wissellijsten
Wissellijsten zijn persoonlijk en moeten passend zijn in een interieur. Een vrij neutrale wissellijst is bijvoorbeeld met een mat geschuurd dunne aluminium omranding. Lijsten zijn verkrijgbaar op bestelling. We hebben een leverancier gevonden die snel kan leveren tegen een redelijke prijs. De lijsten zijn stevig en de (opgeplakte) foto met passe-partout worden op acht punten geklemd en op hun plaatst gehouden. Een stalen koord is dusdanig aan de achterzijde gepositioneerd dat de lijst in de breedte of hoogte blind kan worden opgehangen. 

 

Epson SureColor P800

Met de Epson SureColor P800 is het maximale afdrukformaat 42,0 x 59,4 cm (DIN A2). De onderstaande papiersoorten hebben mijn voorkeur en zijn vooradig, maar desgewenst kan in overleg op een ander soort papier worden geprint:  

  • Hoogglans (255 gr/m2 Epson Premium Glossy),
  • Smooth Gloss (310 gr/m2 Ilford Gallery),
  • Smooth Pearl (310 gr/m2 Ilford Gallery),
  • Metallic Gloss (260 gr/m2 Ilford Gallery),
  • Half glans (250 gr/m2 Epson Premium Luster),
  • Mat (230 gr/m2 Pro-Line Vibrant),
  • Mat met een nostalgisch karakter (250 gr/m2 Canson Velin Museum RAG), en
  • Enhanced Matte-coating op basis van 100% katoen (260 gr/m2 Epson Velvet Fine Art).  
1658